úterý 2. června 2015

Chilli con Šmakoun

     Dnes jsem si při nákupu řekla, že vyzkouším ten zázrak. Šmakouna. Celkový výtvor mě pak velice mile překvapil :-)


     Co potřebujeme?
sezamová semínka
rostlinný olej (měla jsem sezamové na smažení a olivový na konci)
rajčatové pyré (Tesco organic)
zeleninu (použila jsem půlku konzervy "duo" a přidala trochu kukuřice)
cizrnu (v případě lenosti nebo neplánovaní z konzervy)
1x plátek šmakouna (mexico)
bazalka (čerstvá či sušená)
1x mega stroužek česneku nebo 3 normální)
jarní cibulka
trošku mouky (pohankové)

    Na pánvi lehce opražíme semínka, přidáme olej, co nejdříve (aby nám to nepoprskalo půlku kuchyně) nalejeme půlku pyré, 2x utřené storužky česneku, celou konzervu cizrny i s nálevem, další zeleninu, na kostky nakrájený šmakoun. Podlejeme trochou vody a necháme 5-10 minut probublávat. Na konci vypneme ploténku, přidáme bazalku, poslední utřený stroužek česneku, posypeme moukou dle potřeby a naposledy zamícháme. Přidáme nakrájenou cibulku.
     Podáváme s vařeným bramborem nebo celozrnným či bezlepkovým pečivem :)


Žádné komentáře:

Okomentovat