úterý 14. října 2014

Hovězo-bramboro-mrkvovo-špenátovo

Čím potěšit strávníka vařeného hovězího? Vařeným hovězím se zeleninou!


     Maso je domácí, vývar se hodí na polévku - dvě mouchy jednou ranou!

     Potřebujeme:
Hovězí maso - zadní (podle potřeby)
Brambory
pár mrkví
sáček špenátu
sůl, pepř, nové koření, bobkový list
cibule
máslo
1x větší stroužek česneku
trocha mléka
1x vejce

Maso:
     Kus hovězího zalijeme horkou vodou, osolíme (vydatně), můžeme opepřit (nebo vložit pár kuliček celého pepře), přidáme 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, napůl rozkrojenou cibuli (i se slupkou). Dáme vařit alespoň na hodinu a půl, já klidně nechávám dvě. Po uvaření vodu scedíme přes sítko. Vývar tedy můžeme dát zmrazit a využít na polévku. Maso nakrájíme na plátky.

Brambory asi nejsou potřeba rozepisovat

Mrkev:
     Mrkve oloupeme a nastrouháme/nakrájíme na kolečka. Dáme na chvíli osmažit na másle a pak zalijeme trochou vody a počkáme, až mrkev změkne a voda se vypaří. Můžeme lehce opepřit.

Špenát
     V hrnečku rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozemletý česnek, špenát a zalijeme trochou vody. Vaříme, dokud špenát nepovolí a nezměkne. Pak přidáme trochu mléka a rozšlehané vejce. 

     Moukou jsem nezahušťovala, ale podle potřeby můžete dolít smetanou či zahustit chia semínky. 

Toť takhle. Prostě. Žádná dochucovadla.
     A talíř vypadá příjemně i pro oči ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat