pátek 6. března 2015

Kuřecí s pórkem a žampióny (s rýží)

     "Chci kuřecí s pórkem a houbama...s tou sójovkou nebo co!" Takže nákupní seznam: kuřecí stehenní řízky, pórek, žampióny, smetanu (se sójovkou to nepůjde). 

     Potřebujeme (přesně si to nepamatuju, ale snad to trefim!):
cca 300g kuřecích stehenních řízků (jsou prý lepší, než prsní...ehm, jak pro koho!)
1x pórek
2x žampióny
rostlinná smetana (mandlová)
rýže
sůl, pepř, další koření (koriandr, kurkuma)

     Kuřecí nakrájíme na kousky, osmahneme (použila jsem wok pánev, ale ani nevim, v čem je tak super/můžeme začít s cibulkou), přidáme houby a pórek, smetanu, koření až na konci. 
     Rýži si mezitím uvaříme tak, jak to děláme vždycky (asi 1:2, necháme pod pokličkou "dojít"). Dáme muži na talíř a pozorujeme, jak mu chutná :)

Žádné komentáře:

Okomentovat