pátek 6. března 2015

Vegetariánské rizoto s amarantem

     Co k večeři a co do školy? A co s tím amarantem, který jsem si koupila? 

Potřebujeme:
3/4 hrnku rýže
1/4 hrnku amarantu
mražená/čerstvá zelenina (hrášek, kukuřice, mrkev, fazolky)
půl balení tempehu
1x vejce
sůl, pepř, koření (kurkuma, oregáno - např.!)



     Rýži propláchneme a dáme do osolené vroucí vody. Amarant rozhodně neproplachujeme! Rovnou ho vysypeme k rýži. Ten zbytek můžeme osmažit na (jarní) cibulce. Každopádně dáme smažit na kostky nakrájený tempeh, zeleninu, pak přidáme uvařenou rýži, na konci přimícháme domácí vajíčko. Po osmažení okořeníme. Toť vše!

Žádné komentáře:

Okomentovat