100% vegan, 100% glutenfree (záleží na příloze)
Potřebujeme (2 porce):
fazole (množství [báj voko])
2x bobkový list (na ten jsem ovšem zapomněla)
mraženou zeleninu (dle chuti - já měla fazolky a klasiku: hrášek, kukuřice, mrkev,
brokolice)
1x cibule
2x rajčata
5x malá růžičková kapusta
1x stroužek česneku
troška rostlinné smetany
koření dle chuti
Včera jsem si chtěla připravit cizrnu. Nebyla. Tak jsem do hrnce vysypala zbytek červených fazolí a nějaké bílé. Zapomněla jsem dolít vodu. Haha. Nicméně pak se vše podařilo a dneska už jsem po dobré večeři (naprosto přecpaná!)
Potřebujeme (2 porce):
fazole (množství [báj voko])
2x bobkový list (na ten jsem ovšem zapomněla)
mraženou zeleninu (dle chuti - já měla fazolky a klasiku: hrášek, kukuřice, mrkev,
brokolice)
1x cibule
2x rajčata
5x malá růžičková kapusta
1x stroužek česneku
troška rostlinné smetany
koření dle chuti
Fazole dáme vařit, min. na hodinu. Přidáme k nim bobkový list (majoránka také může být). Pokračujeme v jiných záležitostech, jako např. psaní diplomky.
Po čase příjdeme k hrnci, ochutnáme, dolejeme vodu. Přijdeme po další chvíli a usoudíme, že už by to mohlo být ok - vody je minimum, fazole jsou v ní akorát ponořené. Hrnec odložíme ze sporáku a připravíme si velkou pánev, na kterou nalijeme trochu oleje (např. sezamového), přidáme zeleninu dle chuti a potřeby, Když je zelenina osmažená, přidáme nakrájenou/rozmixovanou cibuli, poté rozmixovaná rajčata a vlijeme fazole i s vodou. Mícháme, mícháme. Vlastně ještě přidáme rozmixované kapustičky.Vypneme ploténku, zalijeme tím zbytečkem smetany, který nám zůstal z předchozích dnů z polévky a smetanových brambor. Dále ochutíme kořením (hojně gulášového, míň pálivé papriky, ždibet bazalky, kurkumy a pepře, např.!) a přidáme třený stroužek česneku. Nebo dva. Jak chceme, že...
Podáváme s čerstvou zeleninou a pokud se chceme zbavit v-rámci-možností-zdravého chleba, dáme si i plátek toho.
Žádné komentáře:
Okomentovat