neděle 8. března 2015

Přírodní kuřecí steak s kořením

     Já měla o večeři postaráno díky fazolovému guláši. Pro muže jsem měla nachystaná kuřecí prsa, ale co s nimi? Mé kamarádky mi poradily obalit je v koření. Výborně - nula práce, dva chody!

     Potřebujeme (2x porce):
min. 300 g kuřecích prsních řízků
koření (kari, gril, steak)
sůl
čerstvá zelenina 
olivový olej
dle mužova přání pečivo (celozrnné)

     Kuřecí řízky omyjeme, očistíme, lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a dáme na gril, na který předem kápneme trochu oleje. V případně kontaktního grilu lehce přiklopíme horní desku. Po chvíli řízky ještě obrátíme (aby ty krásné "mřížky" byly z obou stran!) a přidáme pečivo, pokapané olivovým olejem. Opečeme z obou stran (klidně zase přiklopíme). Podáváme se zeleninou a ke steakům přidáme Steakovou omáčku - med a hořčice (protože ta je ouplně bájo (a v rámci možností to není úplná s.ačka) :D)
     Druhý den přidáme polníček a koukáme se, jak na talíři po snědení oběda i zůstane!


Žádné komentáře:

Okomentovat