pondělí 13. července 2015

Pečený králík

Králík v mrazáku, zkušenosti nulové...Stačí se svěřit kolegyni v práci a jídlo je na světě! :)

     Potřebujeme:
1x králík (bez hlavy, rozkrojený; v případně zadní půlky se mají oddělit stehna, aby se králík upekl)
125 g másla
půl hrnku vody
sůl, kmín
rozmačkané stroužky česneku (dle chuti, já měla 2x velké)

     Králíka omyjeme, vložíme do pekáčku. Osolíme, okmínujeme, přidáme na plátky nakrájené máslo, podlejeme trochou vody. Potřeme rozmačkaným česnekem. Pečeme v troubě (180°C) v pekáčku po dobu jedné hodiny, poté na 15 minut odkryjeme víko a necháme zezlátnout. 
     Podáváme s bramborovým knedlíkem a cuketovým zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat