čtvrtek 16. července 2015

Rostlinná koprovka

     Jupí, jupí, jupí! I bez kravského mléka lze udělat výbornou koprovku! Recept jsem našla u Zdravě a hravě s Nikou.

     Potřebujeme
téměř půl skleničky kopru (čerstvý nebyl, ale zde to nevadí)
2PL olivového oleje
3PL mouky (na konci jsem zahušťovala mnohem větším množstvím - rozmíchaná ve vodě)
200 ml rostlinné smetany (kokosová je fajn, není cítit)
300 ml mléka (klasika - rýžové)
200 ml vody
1 malá PL octa
2PL medu (možná více)
špetka soli

"V hrnci si rozpálíme olej. Zasypeme asi 2 lžícemi mouky, vytvoříme jíšku a zalijeme vodou. Necháme provařit, přilijeme mléko a opět vaříme. Nakonec vmícháme smetanu, nasekaný kopr a necháme provařit asi 10 minut. Poté dochutíme solí, cukrem a octem. Pokud je omáčka řídká, tak přidáme ještě lžíci (nebo více, podle potřeby) mouky rozmíchané v mléce."

     Jelikož nejsem vegan, podávala jsem s bramborem a natvrdo uvařeným vejcem. (tempeh bude taky určitě cool!) 


1 komentář:

  1. Koprovku miluji a mohla bych ji jíst hodně často. Už se těším, až mi povyroste domácí kopr, to pak bude lahoda.

    OdpovědětVymazat