úterý 6. října 2015

Dýňovo-batátová polévka

     Další možnost uplatnění podzimní oblíbené suroviny - dýně a sladkých brambor. Chuťově k sobě výborně ladí a polévku lze doplnit o další, běžnější suroviny, jako je květák, brambora apod.

     Potřebujeme:
1/4 dýně hokkaido
1 velká sladká brambora
1PL zeleninového vývaru (Alnatura)/zeleninový vývar
trocha pepře, kurkumy
olivový olej
dýňová semínka
+ můžeme použít další vychytávky jako rostlinnou smetanu, chilli apod.

     Dýni očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Stejně nakrájíme i batát. Zalijeme vodou podle toho, jak chceme polévku hustou a dáme vařit. Přidáme "zeleninový vývar". Když je zelenina měkká, polévku okořeníme dle potřeby a rozmixujeme. Hotovo! 

     Jak jsem již naznačila, můžeme přidat další suroviny. Já pak zjemnila kokosovou smetanou, což bylo také dobré - kokos tyto suroviny dobře doplňuje, ale příště ji asi vynechám.

     Polévku pokapeme olejem a podáváme s nasucho opečenými semínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat