#fika
Byla jsem celý život zvyklá na závin z kupovaného listového těsta. Nyní jsem udělala těsto domácí a výsledek byl vynikající!Inspiraci jsem našla zde a jsem tomu opravdu ráda. Ingredience jsem si pozměnila podle sebe, a to hladkou mouku jsem nahradila žitnou a nebyl problém. Na vnitřek jsem nepoužila ani strouhanku, ani rozinky, jen jsem nastrouhaná jablka (na plátky) posypala skořicí a oříšky, pokapala medem a bylo ;)
Pro příště považuji za nutnost vyměnit jablka za hrušky - takový štrůdl jsem vyzkoušela v Podkrkonoší (Ježkův statek), kde to vylepšili o vanilkový přeliv a já se jen rozplývala!
Občas jsem s těstem trochu bojovala, ale nakonec jsme se dohodli ;)
Množství v receptu mi vystačilo na dvě "šišky" v menších pekáčcích.
Žádné komentáře:
Okomentovat