pondělí 20. října 2014

Jednoduchá hrachovka

Stejně jako u dýňové polévky, i tento recept mám od kamarádky. 
Zn. rychle a jednoduše ;)

     
     Barva lehce radioaktivní, ale chuť hrachová :))

Na tuto jednoduchou hrachovou polévku potřebujeme:
     1x cibule
     hrách (čerstvý či mražený, cca 300 g)
     sůl a pepř
     + smetana na zahuštění

     Cibulku oloupeme, nakrájíme a dáme smažit dozlatova. Přidáme hrách a zalijeme asi litrem vody a vaříme do změknutí. Po uvaření si dáme pár kuliček na stranu a polévku tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme zahustit smetanou. Osolíme, opepříme, podáváme. 
     K této polévce se výborně hodí nakrájené osmažené pečivo.

P. S.: Pro masové muže můžeme přidat i osmažené kostičky z kýty.

Žádné komentáře:

Okomentovat