pondělí 20. října 2014

Pro chlapy: lososový tatarák

Menší porce tataráku z lososa...
     Poprvé jsem měla lososový tatarák v Českých Budějovicích u Kozla (nebo jak se to kouzelné místo jmenuje), podruhé se stejnou partou doma. Od té doby jsme ho doma dělali už 3x (je to pouhý rok) a vždy s úspěchem. 

     Recept je podle apetitonline.cz (oni mají větší porci)
100 - 200 g lososa (vystačí tak na 4-5 toustů)
toustový chleba
kopr (používám nasekaný v nálevu)
olivový olej - cca 1PL (zajímavé, stejné množství mají na dvojnásobek masa)
1PL citrónové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     Pokud máme štěstí a pořídili jsme očištěného lososa bez kůže, dáme nohy hore. Pokud ne, musíme ho zbavit kůže a kostiček, juchů! Pak ho nakrájíme na minikostičky (samozřejmě to není ten profi způsob, ale lepší zatím nedávám), a ochutíme podle sebe (vybodněte se na návod). Hotovou směs nacpeme do skleničky, hrníčku či mističky, abychom vyklopili pěkný tvar ;) Můžeme ozdobit čerstvým koprem.
     Toustový chleba mírně polijeme olejem a smažíme z obou stran. Podáváme ihned. 

P. S.: Losos nejlépe na toustu chutná, pokud ho "rozetřete"vidličkou ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat