úterý 14. října 2014

Potěšení pro muže - kuřecí paličky

Sladkokyselé kuřecí paličky - zaručený úspěch!


     Tak jakpak na ně? Jednoduše! 
Stačí si jen vzpomenout den předem, abychom rozmrazili paličky (pokud jsou zrovna koupené, je to cajk) a naložily do suprtrupr marinády. 

     Co potřebujeme: (množství podle potřeby - já si ve sparu koupila "krabičku")
kuřecí paličky 
kečup (ouch)
dijonská hořčice
med
2 stroužky česneku
koření na kuře v medu a hořčici
olivový olej
sůl

     A jak dál: kuře omyjeme, nakrojíme, vložíme do mísy či rovnou pekáčku. Zbytek surovin smícháme dohromady a napatláme na kuře, které necháme se v tom přes noc pořádně vykoupat ;) Barbarské, ale výborné!
     Druhý den dáme v zapékací míse do trouby na 200° asi na hodinku (ale raději kontrolujte barvu!), na posledních 10-15 minut odklopíme, aby se upekla kůrčička. Lze podávat s čímkoliv, já používám starší rohlík, který polívám olivovým olejem. Pokud je málo omáčky a nevadí vám kupované, lze použít také (dokonce i do marinády).

Žádné komentáře:

Okomentovat