úterý 14. října 2014

Zapečená treska s brambory

Naše nefotogenická ryba:
    
     Úkol zněl jasně: udělej k večeři rybičku, chci si spravit chuť po obědě v hospodě :D Takže jsem koupila tresku, našla recept a zapla troubu ;)
     
     Suroviny: (2 lehké porce)
1x balíček filet z tresky
strouhanka (použila jsem kukuřičnou)
sůl, pepř, koření na ryby
1x vajíčko
pár brambor na 2 porce
olivový olej
česnek

     Rybu omyjete ve vodě, vysušíte papírovou utěrkou. Mezitím oloupete brambory, nakrájíte na tenké plátky a vyložíte s nimi zapékací mísu, kterou předem pokapete olivovým olejem. Pokladete na ně filety ryby, které okořeníte dle chuti. Navrch je ještě posypete trochou strouhanky a pokud chcete, rozetřeným česnekem. Pokud zbudou brambory, jakože zbudou, pokladete je ještě navrch. To celé zalijete rozmíchaným vajíčkem. 

Komu se nelíbí můj návod, nechť si přečte:
http://recepty.vareni.cz/zapecena-treska-s-bramborem/

Žádné komentáře:

Okomentovat