čtvrtek 22. ledna 2015

Filety z aljašské tresky

     Když máme chuť na rybu, v obchodě je k sehnání losos, treska, pangas a cosi dalšího. Pangase nekupujeme, prý se koupe v bahníčku. Losose míváme často, takže občas se dostane na řadu i ta slečna z Aljašky. Haha!
     Klasický způsob přípravy je na másle s kmínem. Naposledy jsem ale zkoušela i na grilu - potřít ji dijonskou hořčicí (kam já na to chodím, proboha?!). K tomu jsme si dali domácí hranolky, kam jsem propašovala i zbytek celeru (ale že bych se po něm mohla utlouct, to zase neee).


     Tresku jsem zkoušela i podle receptu pana Inhačáka z Lidlu (mořský vlk s brkaší), ale ten se mi zatím moc nepovedl, takže vychloubávání se bude někdy příště ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat