neděle 22. března 2015

Cizrna s... plus rýže

     Když máte připravenou cizrnu a chcete něco jako cizrnu na pórku, ale nemáte ani pórek, ani smetanu. (Ani mléko, ani mixér, abyste si nějaké udělali)

     Potřebujeme:
cizrna (jak je zvykem, dle potřeby a chuti)
2x mrkev
hrst baby špenátu
3x rajčata
koření - kari, pálivá paprika a kurkuma; sůl
1x menší cibule
1x stroužek česneku
kousíček zázvoru (který jsem opět zapomněla přidat)
rýže



     Nevíte, co s tou cizrnou udělat. Máte jen rajčata na omáčku. Rajčata na minutku dáte do vroucí vody, spaříte pod studenou a oloupete. Nakrájíte je na malé kousky. Mrkev nastrouháte nahrubo, dáte do pařáčku a dusíte. Na chvilku k ní přidáte i listy špenátu. Na pánvi osmahnete cibulku a česnek, pak přidáte rajčata, cizrnu i mrkev se špenátem, nakonec i vodu, která vám z dušení zbyla, protože chcete omáčku. Stáhnete plamen na minimum, přidáte koření, promícháte, necháte ještě povařit. Lehce posypete rýžovou moukou (protože pořád nevíte, co s tím). Pokud jste to do teď dělali na pánvi, přelejete směs do hrnce, kde i trochu rozmixujete tyčovým mixérem (protože chcete omáčku, ne cizrnu plavající ve vodě). Zjistíte, že je to fajn, ale ještě ne ono, tak přidáte sůl (přestože ve Vím, co jím je týden "zachraňme naše zdraví a vynechávejme sůl všude, kde to jde!" (protože za všechny neduhy může jen ta sůl!). Odoláváte přidat římský kmín, aby to nechutnalo jako všechno indické jídlo. Zamícháte a zjistíte, že je to fajn. Naservírujete si to s rýží a vychutnáváte si tu cizrnu s pórkem bez pórku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat