pátek 20. března 2015

Další variace na špagety

     Co zas vařit? No, špagety by se šikly, když mám rajčata, mrkvičku i papriku. Bazalku ne, škoda. Ale kešu na posypání taky. Paráda. 

     Potřebujeme (2 porce):
x g špaget (už víme, že to prostě odhadneme...nebo na příští porci dovaříme)
2x rajčata
1/2 červené papriky
1 mrkev (velikostně podle vlastního uvážení)
1 menší či větší cibule
1 stroužek česneku
bylinková sůl
bazalka (když nemáme čerstvou, dáme aspoň sušenou)
kešu
rostlinný olej



      Nejdříve spaříme rajčata (vložíme na 2 minutky do vroucí vody a poté zalijeme studenou a oloupeme), odkrojíme "šťopku" a vložíme do mixéru. Tam dáme i oloupanou cibuli. Necháme je tam spolu odpočívat. 
     Na trošce oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájenou papriku a mrkev, po chvilce zalijeme vodou a necháme "dusit", dokud se voda nevypaří. Pak přidáme rozmixovaná rajčata s cibulí, chvíli smažíme, popř. dolijeme drtek vody. Vypneme ploténku a přisypeme trošku soli, bazalky a pokud nás nezradí koření na špagety, můžeme i to. 
     Někde v mezičase jsme si uvařili špagety al dente, tak je nandáme na talíř, na ně omajdu, posypeme kešu (které jsme na sucho opražili a rozmixovali) a jdeme dlabat. Nepřidala jsem ani baby špenát, neb jsem ho měla k snídani, rozmixovaný s ovocem.


Žádné komentáře:

Okomentovat