pátek 20. března 2015

Rybička s rozmarýnovými brambory

     Nakupujeme a opět vidíme rozmarýn. A koupíme ho. A pak se do něj zamilujeme.

     Potřebujeme:
rybí filety (v mém případě padl za vlast platýz)
máslo
kmín, sůl
brambory (ach, byly kupované)
rozmarýýýn
olivový olej



     Filety si omyjeme a otřeme ubrouskem (nebo je na něj prostě položíme). Oškrábeme si brambory a nakrájíme na menší kousky (půlené měsíčky). Dáme je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem, osolíme, poklademe pár smítkami rozmarýnu a šoupneme do trouby.
     Teď si osmažíme rybu na másle (se solí a kmínem). Nepospícháme. Ke konci pečení brambor (cca po 15 minutách) je promícháme a přidáme k nim osmažené filety. Můžeme přidat i nakrájený stroužek česneku. Na rybu nebo brambory. Dopečeme (cca 10 minut). A je to. Simply clever.


P.S. Když vaříte při českých peckách, po slunečném dni plném dobrých zpráv, je to moc bezva večer! (na utube jsem zadala Co bylo dál? od Jany Kirschner a nějakého týpka, pak mi tam skočila Vloupám se od o5 a Radeček a pak to jelo na Chinaski)

Žádné komentáře:

Okomentovat