pátek 20. března 2015

Něco jako "czech čína"

     Když máte kuřecí maso, ale opět nevíte, co s ním...

     Potřebujeme:
kuřecí maso
mražená (nebo čerstvá, jak je libo) zelenina
cibule
sójová omáčka
1x vajíčko (nemusí být)
koření (na čínu a tak...)
rýže



     Uvaříme si rýži, ptž ji pak můžeme nechat klidně dojít, než se osmaží směs. Když dáme hodně vody a pak min. na hodinu odjedeme na nákup, tak to ta rýže nasákne a bude taková...mokřejší no. 
     Vezmeme si wok pánev (jejíž smysl stále nechápu), polijeme olejem, dáme smažit cibuli a kuřecí (a rozhodně nezačínáme nejdřív zeleninou!). Pak přidáme mraženou zeleninu (namíchala jsem 3 druhy), posypeme kořením, přidáme sójovku, takže moc nesolíme. Pokud jsme přidali hodně omáčky nebo trochu vody a máme směs moc tekutou, vlijeme rozkvrdlané vajíčko. 
     A nazdar bazar.

Žádné komentáře:

Okomentovat