sobota 26. března 2016

Velikonoční beránek

     Vegánka jsem ještě nezkoušela, ale tento není o nic horší :) Recept je z tchibo od Kateřiny Winterové. Beránka jsme pekly pro kamarádku, která použila napůl špaldovou a žitnou mouku a výsledek mě nadchl, a tak ho zkusím i v té originální bezlepkové verzi :)

Potřebujeme:
220 g bezlepkové mouky 
4 vejce 
90 g medu
110 ml rostlinného oleje 
1/2 vanilkového lusku 
1ČL nastrouhané kůry z bio citronu 
1 prášek do pečiva
špetka soli


     Těsto jsme zpracovaly klasicky - mokré x suché suroviny, nakonec vmíchaly oříšky, vanilkový lusk a hurá do trouby na 180°C na dobu cca 40 min., což ale záleží na výkonu trouby, ptž kamarádčin tam snad nebyl ani tolik a už z něho byl cikánek (proto nepřidávám foto + proto, že když jsem ho poprvé spatřila, už mu chyběl kus zadečku a navíc se těstu nechtělo do rohů, tak je to spíš ovečka).

Další zajímavá verze od Mary's Kitchen Love pro příští rok:

https://www.facebook.com/maryskitchenlove/photos/a.1232386723444069.1073741829.1232376440111764/1313279058688168/?type=3&theater

Žádné komentáře:

Okomentovat